top of page
Search

EXPERIMENTANT AMB UNA PLATAFORMA ONLINE DIFERENT

A l’article d’avui, en Joe Willcox parla de per què aviat farem servir una plataforma diferent per a algunes de les nostres classes en línia.

 

Fa unes setmanes, vaig explicar per què havíem triat Whereby com la nostra plataforma preferida per a fer les classes en línia i per què no havíem escollit una opció molt més coneguda anomenada Zoom. L’avantatge més important de Whereby, era que la mateixa classe utilitza cada vegada la mateixa adreça web, mentre que amb Zoom, es crea un nou enllaç cada setmana. Això vol dir que amb Zoom, els estudiants han de rebre informació diferent cada setmana per poder connectar-se a les seves classes. Ens va agradar el fet que, per tant, es fes més senzilla la logística d’organitzar les classes. Això és especialment cert en el cas de molts estudiants amb edat d’assistir a l'escola primària. En el cas dels més petits, el contacte directe per correu electrònic o WhatsApp entre professor i estudiant no ha estat la norma per a nosaltres fins ara. Per tant, ens preocupava haver de demanar que els pares transmetessin diferents dades d’inici de sessió als més petits cada setmana.


També estavem al cas d’informes que es van anar publicant a les xarxes sobre alguns aspectes possiblement difícils a l’hora de fer servir zoom. El més important d’aquests va ser la fiabilitat. Precisament perquè Zoom ha estat molt comercialitzat des del començament de la crisi COVID-19, la demanda de serveis de l'empresa va augmentar de forma instantània i espectacular. Tal com mostra aquesta gràfica, al desembre de 2019 només 10 milions de persones al dia s’uniren a les reunions del Zoom. A l’abril d’aquest any, podeu veure que aquest nombre ha crescut fins als 300 milions.

Després d’haver treballat en funcions relacionades amb la tecnologia a Londres, inclòs un període dedicat a l’organització de conferències per a empreses que posseeixen i operen amb centres de dades, no m’estranya que de vegades Zoom hagi trobat dificultats per seguir amb aquesta demanda addicional. Certament, en el moment en què vam prendre la decisió d’utilitzar Whereby, hi havia molts comentaris i informes que exposaven que les videoconferències per Zoom no funcionaven durant períodes de demanda especialment elevada. Tot i que de vegades aquests informes encara apareixen, sembla que el servei s’ha tornat molt més fiable durant el període de la crisi COVID-19.



Per aquest motiu, començarem a pasar algunes classes de Whereby a Zoom. Sempre hem acceptat que, per la qual cosa es millora el zoom d’algunes maneres importants, especialment la qualitat de la imatge de vídeo i la facilitat amb què es poden compartir documents, llocs web i anotacions durant una classe. Ara, com que tenim un contacte molt més directe entre els professors i els seus estudiants que en el passat (els professors sovint han d’enviar documents als seus estudiants per correu electrònic o WhatsApp) i perquè els estudiants s’han acostumat més a l’aprenentatge en línia, creiem que ara és el moment. dreta per començar a fer el canvi a Zoom.


A partir d’aquesta setmana, les nostres classes per grups per a empreses, les nostres classes per a grups d’adults, les nostres classes particulars per a adults i algunes de les classes per a grups d’adolescents passaran a fer servir a Zoom.


Per fer el mateix canvi per als nens més petits, caldrà que hi hagi una mica de comunicació amb els pares per tal de fer la logística el més fluïda possible. Suposant que hem tingut una bona experiència amb altres classes en els propers dies, esperem poder començar a fer aquesta feina de comunicació per poder fer aquest canvi a finals de setmana.


La Selva, l’administradora del nostre centre, que tots els nostres alumnes i clients existents coneixen bé, acaba de tornar d’un breu descans. Això significa que serem capaços de gestionar aquest procés de comunicació amb els pares dels alumnes més joves amb la màxima comoditat possible.

29 views0 comments
bottom of page