top of page
Search

Lliçons que motiven i que tenen èxit : més jocs nous arribaran al 2019-20!



Per què a BNY Language Corner fem servir tant els jocs de taula?


A BNY Language Corner, creiem que algunes de les lliçons més motivadores i reeixides són les que es construeixen al voltant de jugar a jocs. Això es deu al fet que els estudiants reben un motiu per comunicar-se. Imagineu-vos jugar a un joc de taula com el Monopoly en català o castellà. Penseu en tots els moments del joc que necessiteu comunicar-vos amb els altres jugadors:

  • Demanar a un altre jugador que passi els daus o moure la fitxa si aquests elements no estan a l'abast.

  • Demanar a un altre jugador que li digui el preu d’una de les propietats del tauler si no es pot veure clarament.

  • Demaneu al jugador que actuï com a "banquer" que us doni diners en els moments adequats durant el joc.

  • Demanar al banquer que et doni canvi quan no teniu els diners exactes que necessiteu per pagar un deute o comprar una propietat.

  • Demanar a un altre jugador que pagui una renda quan la seva fitxa cau a una de les seves propietats.

  • Quan contreu la quantitat de lloguer que un altre jugador us demana si creieu que ell o ella ho ha fet malament.

  • Demanar a algú que expliqui si no entén una de les regles o una de les accions descrites a les targetes utilitzades en el joc.

  • Oferta per comprar les propietats d'un altre jugador.

  • Negociar amb un altre jugador que intenti comprar una de les seves propietats per un preu que creieu que és massa baix.

  • Explicar regles difícils a altres jugadors que no coneixen el joc tan bé com tu.

Ara imagineu fer tot això en anglès! Sona massa difícil? No ho ha de ser!


Hem desenvolupat formes d’ajudar els estudiants de tots els nivells a gaudir de jocs en anglès. Fins i tot els estudiants amb un nivell d’anglès bastant baix poden jugar amb jocs tan complexos com el Monopoly. Ens assegurem que puguem proporcionar exemples de tots els punts de l’idioma necessaris per a les diferents tasques.


Amb els estudiants que operen a un nivell més avançat, només els posem a la situació de jugar sense una instrucció específica d'idioma. Observem quines interaccions són dificultades per la manca o de vocabulari o per la incapacitat de triar i utilitzar construccions gramaticals adequades. Després passem una estona solucionant aquests problemes abans de tornar al joc.


Al final de cada joc, els estudiants reflexionen sobre el fet que han estat capaços de realitzar una llarga sèrie de tasques relativament complexes en anglès i que necessitaven utilitzar el llenguatge per complir els objectius. Això és inherentment molt més motivador que treballar amb avorrides presentacions de gramàtica i fitxes de treball.


Ampliar la gamma de jocs que utilitzem


Hem obtingut molt bons resultats utilitzant els següents jocs com a centre de la pràctica de la comunicació:

  • Monopoly

  • Escacs ( hem desenvolupat versions en equips que impliquen la participació parlant junts per planificar els moviments)

  • Jocs d’aventures en línea com la sèrie Henry Stickman

  • Puzles de lógica en línea creats pel Science Museum de Londres

  • Versions en línea d’un joc de puzle japonés que es diu Sokoban

Però sempre busquem jocs nous que puguem utilitzar com a base per a lliçons d'entreteniment i motivació que permetin una millora real en la capacitat dels nostres estudiants per comunicar-se en anglès.


La setmana passada vaig estar a Londres, posant-me al dia amb familiars i amics. Vaig passar un parell d’hores en una fantàstica botiga de jocs al centre de la ciutat, vaig passar una estona parlant amb el personal amb gran coneixement, explicant com utilitzem els jocs com a base per a lliçons d'anglès i donant exemples de jocs que funcionin bé . Em varen recomanar dos jocs de taula nous que immediatament vaig comprar per a l’acadèmia:

Ambdós jocs impliquen molta comunicació complexa entre els jugadors i ja he començat a pensar en com construir lliçons al voltant d’aquests jocs. Amb l’escola molt més tranquil·la durant els mesos d’estiu, la Nicky i jo tenim molt de temps per jugar amb el nostre fill, en Daniel i pensar quines funcions comunicatives s’impliquen i allò que els nostres estudiants trobaran difícil. Esperem poder fer-los part del que fem a BNY Language Corner!


Tot hi que em vaig divertir molt a Londres i vaig veure a gent que trobava a faltar també vaig sentir ganes de tornar a Banyoles, on la vida és molt més relaxant!

17 views0 comments
bottom of page