top of page
Search

Mentre estem confinats, com poden els vostres nens i nenes millorar el seu anglès fent servir jocs?

El blog post d’avui ha estat redactat per en Chris Carbin un dels professors de l’acadèmia. En Chris té molta experiència a l’hora d’utilitzar jocs per a l’aprenentatge d’anglès d’una manera divertida però efectiva a la vegada. Així dons esperem que aquest escrit us serveixi d’ajuda per utilitzar alguna de les eines que es mencionen, especialment en aquests dies de confinament!

 

Ja ha passat més d'un mes des de l’inici del confinament. Els nens cada vegada poden estar una mica més inquiets (si ja no ho estaven abans) i a mesura que el sol es fa més fort i els dies es van allargant, mantenir-los ocupats, distrets i motivats és cada vegada més complicat. Creiem que un contacte significatiu amb la llengua anglesa és essencial per a un aprenentatge efectiu. Si bé hem reconegut el potencial de les lliçons en línia per promoure la comunicació real entre els estudiants també està bé que trobin altres maneres d’augmentar el temps de contacte, això sempre els donarà un impuls addicional. Aquesta només és una petita publicació amb un parell d’enllaços que poden ajudar a mantenir als alumnes més joves ocupats amb els aparells electrònics però absorbint una mica d’anglès a la vegada. Els jocs que proposem van centrats directament a l’aprenentatge de l’anglès però també trobaran jocs que simplement es juguen en anglès.


Hi ha molts jocs diferents que es centren en la pràctica de diversos elements gramaticals, així com vocabulari i ortografia. Els jocs són senzills, gratificants i el contingut va des del nivell A1-A2 al B1. Són una bona manera d’aconseguir que els nens tinguin una mica de pràctica addicional en un context que probablement serà una mica més agradable. No són exactament “Fortnite”, però ofereixen un aprenentatge encara més atractiu que una fitxa de treball per als més joves.



De la mateixa manera que “Games to learn English”, aquí hi ha molts jocs infantils que es centren en tot tipus de coses diferents, des de la creació de frases fins a l’ortografia. De fet, hi ha una petita part d’aquesta página web que, encara que sembli una mica fora de lloc, és realment útil per a estudiants més grans i més avançats.


Aquí hi ha una gran quantitat de preguntes basades en vocabulari que se centren en sectors determinats com ara l’ocupació, les alternatives de petroli i la informàtica. Cobreixen tots els temes que es presenten als exàmens de Cambridge des del nivell B2 fins al C2. Per tant, en aquest enllaç podem dir que hi ha material per a tothom.


Quan encara era petit i mentre em feia gran m’encantaven dels jocs d’aventura “point and click”. Aquests jocs són d’aventures impulsades per la narració en què els jugadors han de fer una mica de lectura i, de vegades, de pensament crític. Pot ser que no sembli tan divertit com Grand Theft Auto, però alguns d’aquest jocs creen mons absorbents que poden fer que et submergeixis i t’hi endinsis (i si jugues en anglès, quin millor lloc per perdre't durant una hora més o menys!). Són per a nens lleugerament grans, a part de que els més petits segurament s’avorririen amb aquest tipus de joc, no estan fets per a ells ja que alguns poden inclús fer una mica de por!


Forgotten Hill (és de por!) i qualsevol joc de CarmelGames són divertits amb una mica de lectura necessària per jugar-hi. Un joc molt bonic que he trobat a Armor Games és Home Story 1971. En aquest jocs sempre hi haurà material que serà útil i que ens emportarem segur, des de la història, la música fins a l’oportunitat de llegir una mica.


Fins al punt que hem pogut, s'han comprovat tots els enllaços per assegurar-se que els nens i nenes els puguin visitar i que no hi ha cap imatge inapropiada. Els dos primers enllaços s’han realitzats específicament per als més joves i l’últim (que té una gran quantitat d’altres jocs i passa temps) pel que he pogut veure, és un enllaç per utilitzar amb amistats i família. Tant de bo hi hagi alguna cosa que us ajudi a vosaltres, als petits de la casa o als més grans a passar una estona gaudint de l’aprenentatge d’anglès a través de joc en línea.












En Chris Carbin, un dels professors de l’acadèmia

69 views1 comment
bottom of page