top of page
Search

QUÈ PODEU FER PER MILLORAR LA VOSTRA EXPERIÈNCIA D’APRENENTATGE EN LÍNEA?

Mentre haguem de continuar oferint les nostres classes en línia, sabem que algunes persones experimentaran una millor connexió a internet que d’altres.


La velocitat de banda ampla varia fins i tot dins d’una ciutat, amb diversos factors que afecten la qualitat de la vostra connexió. Aquests poden incloure la distància de la vostra casa o apartament des de l’intercanvi de telèfons més proper, tant si l’edifici està connectat a cable de coure fibra òptica com a la qualitat del cablejat dins de l’edifici.


A tot el món, la gent informa d'un nou factor addicional que està alentint la connexió de banda ampla: la demanda.


Diguem que viviu en un edifici d'apartaments a Banyoles. Ara mateix, amb la majoria de nosaltres confinats a les nostres cases durant la major part del dia, la demanda de serveis en línia a les zones residencials és molt més gran de l’habitual. Definitivament això afecta les velocitats de banda ampla.


ESTEM UTILITZANT LA PLATAFORMA ADIENT PER A L’APRENENTATGE EN LÍNIA?


Quan vam triar Whereby com la nostra plataforma predeterminada d’aprenentatge en línia durant l’estat d’alarma, va ser el resultat d’una decisió que no va ser fàcil. Alguns amics, antics companys i estudiants actuals ens van venir amb altres suggeriments, com ara Zoom i Microsoft Teams. Hem escollit Whereby per dos motius:


  1. Facilitat d’accés: Amb la qual cosa, cada grup simplement fa clic al mateix enllaç cada setmana a l’hora prevista. No cal descàrregues ni contrasenyes de programari. Com a escola que dóna servei a més de cent famílies, necessitàvem alguna cosa amb un procés d’accés molt senzill.

  2. No és la solució més popular: el Zoom ha estat molt comercialitzat durant la crisi de Corona Virus i la demanda dels serveis de la companyia va augmentar immediatament més d’un 500%. Ja fa dues setmanes, vàrem començar a sentir informació sobre els servidors de Zoom que no satisfan la demanda i es cancel·laven les classes i reunions en línia programades, ja que el servei no podia fer front al nombre d’usuaris que intenten accedir a la plataforma alhora. Per la qual cosa és molt diferent. La plataforma està allotjada a Noruega per una petita empresa independent que dóna feina a menys de 100 persones. Fins ara, per la qual cosa no ha lluitat per satisfer les demandes dels seus usuaris.

Si l’estat d’alarma continua molt més, considerarem, per descomptat, altres plataformes si creiem que realment ofereixen una millora. Ara per ara, els nostres alumnes i professors s’estan adaptant força bé.


QUÈ PODEU FER PER MILLORAR LA VOSTRA EXPERIÈNCIA D’APRENENTATGE EN LÍNEA?


ESCOLLIR EL DISPOSITIU I EL NAVEGADOR CORRECTE


Tot i que, Whereby està disponible en forma d’aplicació per a iOS i Android, us recomanem que utilitzeu un ordinador portàtil o un ordinador de taula i que utilitzeu el navegador Chrome (Google) si podeu. Sembla que ofereix la millor connexió i la més estable.


OBTINGUEU LA MILLOR CONNEXIÓ QUE US SIGUI POSSIBLE


Si heu experimentat una connexió deficient quan utilitzeu Whereby, proveu els passos següents:


  • Si és possible, connecteu l’ordinador al vostre router mitjançant un cable de xarxa en lloc d’utilitzar d’una connexió Wi-Fi.

  • Si heu d'utilitzar wifi, proveu de situar-vos tan a prop del router com us sigui possible. Si el dormitori del vostre fill, per exemple, està molt lluny del router i, per tant, la connexió és pobra, encoratgeu-la a unir-se a la classe des d'una habitació de la vostra llar on la connexió sigui millor.

  • Si teniu una banda dual de Wi-Fi, el vostre router transmetrà dos senyals sense fils simultanis: 2,4 GHz i 5 GHz. Si heu de situar-vos bastant lluny del router (per exemple en un pis diferent de la casa o a l'extrem de casa on es troba lluny del router), hauríeu de veure que la connexió al senyal de 2,4 GHz us permet una millor connexió.



25 views0 comments
bottom of page